Чи потрібно робити щеплення тим, хто двічі перехворів на COVID-19

Фото ілюстративне

В Україні фіксують ріст захворювання на COVID-19, але разом із тих збільшується і кількість тих, хто вакцинувався від цієї недуги.

«Уже всім зрозуміло, що ковід не підлягає ніяким прогнозам. Кожну хвилину у світі помирає 5 людей, і майже всі вони — невакциновані. Сьогодні реанімація Мечникова повністю перевантажена. У нас 25 хворих на ковід у дуже важкому стані. Люди хворіють сім’ями. Наразі у лікарні знаходиться 3 родини з важкою формою COVID-19», — зазначив заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор Сергій Риженко

В той же час велика кількість людей вже перехворіла раз, а то й двічі. То чи варто їм робити щеплення від коронавірусу?

"У осіб, які перехворіли на коронавірус другий раз, прироній імунітет доволі слабкий. Тому потрібно провести вакцинацію, аби імунітет став більш дієвим, потужним і був сформований за рахунок штучного введення вакцини. Щоправда, не треба цього робити у гострому періоді після захворювааня," - зазначив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров‘я населення Олег Вівсянник.

Нагадаємо, від початку вакцинальної кампанії щеплено 7 242 115 людей, з них отримали одну дозу – 7 242 113 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 820 725  людей, повідомляє МОЗ.

Читайте також: