Чи дістався Рівненщини коронавірус штаму "Дельта"?

Фото ілюстративне

В Україні вже виявили перших хворих на коронавірус штаму Дельта. Більше того – у Києві помер перший пацієнт, в якого виявили новий небезпечний штaм.

На сьогодні в Рівненській області не зареєстровано жодного випадку коронавірусу штаму «Дельта». У цьому запевнив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я РОДА Олег Вівсянник.

«Попри це наші лабораторії постійно звертають увагу на клінічну картину, якщо маємо таку інформацію про нетиповий перебіг захворювання. Такі зразки відправляються до референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ. А також у разі виникнення підозри під час проведення дослідження методом полімеразно ланцюгова реакція (ПЛР) або неточності у виявленні, такі зразки також будуть відправлятися до референс-лабораторії МОЗ,» - каже головний медик області.

Нагадаємо, лікарі вважають різновиди штаму "Дельта" більш небезпечними, ніж попередні варіації. Хвoрoбa часто прoтiкaє aгрeсивнiшe i швидшe. У деяких пацієнтів ужe нa 2-3 дeнь рiзкo знижyється сaтyрaцiя, хвoрi нe мoжyть сaмoстiйнo дихaти, їх пeрeвoдять в рeaнiмaцiю.

Читайте також: