Чергові Центри з надання адмінпослуг запрацюють на Рівненщині

Бугринська, Крупецька, Малинська, Шпанівська ОТГ, а також  райцентри Гоща і Корець, потрапили до переліку 125 громад, які стали партнерами Програми «U-LEAD з Європою» з питань покращення якості та надання адміністративних послуг. 
Про це повідомляє Рівненський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».
Ще навесні минулого року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила четвертий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Спеціальна комісія проаналізувала 179 заявок з усіх регіонів України. Для подальшого аналізу відібрали 150 заявок. Експерти відвідали кожну громаду, за результатами цих візитів розробили та затвердили 125 технічних завдань на створення чи модернізацію ЦНАП, із розподілом зобов’язань між Програмою та громадою.
Загалом за Перспективним планом формування мережі центрів надання адміністративних послуг Рівненської області, затвердженим облдержадміністрацією, заплановано створення 43 ЦНАП в адміністративно-територіальних одиницях області. Ключовим у відборі  є географічна доступність та максимальна наближеність послуг до жителів області.
Ефективним інструментом надання адміністративних послуг є заключення договорів міжмуніципального співробітництва між громадами.  Прикладом можуть стати існуючі договори між Привільненською та Тараканівською ОТГ, Бабинською та Бугринською ОТГ, які передбачають утворення віддаленого робочого місця адміністратора Привільненського ЦНАП в Тараканівській громаді, Бугринського ЦНАП в Бабинській ОТГ.
Нагадаємо, що за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» минулого року повноцінно запрацювали Центри з надання адмінпослуг в Острожецькій та Козинській сільських ОТГ.

Читайте також: