Здолбунівська міська рада додала мільйон на будівництво спорткомплексу

Ці гроші спершу мали направити на виготовлення документів для будівництва дитячого садка. Втім, направили на добудову спорткомплексу.

На черговій сесії Здолбунівської міської ради жваве обговорення викликало питання щодо внесення змін до місцевих програм, а саме «Програми  розвитку Здолбунівської міської територіальної громади та підтримки комунальних підприємств на 2021 рік» щодо перенесення коштів у розмірі 1 млн. грн. з пункту «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво ДНЗ по вул. І.Богуна в м.Здолбунів».

У результаті ці кошти депутати спрямували для завершення об’єкта «Будівництво спортивного залу ДЮСШ» у місті Здолбунів по вул. Паркова.

Про це повідомляють на сайті Здолбунівської територіальної громади.

У березні 2021 року Здолбунівська міська рада звернулася з листом до підрядника щодо виправлення в проектно-кошторисній документації на будівництво садочка невідповідностей чинному законодавству. Саме тому документація на будівництво ДНЗ була повернена на доопрацювання.

Оскільки станом на дату проведення сесії (22 вересня 2021) документація так і не була приведена у відповідність до вимог, депутати міської ради вирішили переспрямувати кошти на об’єкти, які вже будуються, з метою їхнього завершення та введення в експлуатацію. 

Для того, щоб завершити роботи з будівництва спортивного залу ДЮСШ та забезпечити молоді громади можливість проводити там заняття вже з наступного року, Здолбунівська міська рада з бюджету зобов’язана додатково спрямувати на об’єкт 1 млн. грн. У разі невчасного виділення фінансування на завершення будівництва спорткомплексу, в наступному році коштів знадобилося б значно більше. Адже після 2021 року об’єкт не фінансуватиметься коштом державного та обласного бюджетів. А, отже, є ризик отримати  ще один «довгобуд». 

 

Читайте також: