Усі хворі на коронавірус на Рівненщині із Тинного Сарненського району: виїзд із села заборонено

Наразі триває брифінг голови ОДА Віталія Коваля та головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, щодо ситуації із поширенням захворювання на коронавірус на Рівненщині. Онлайн трансляцію проводять на сторінці Facebook Рівненської ОДА.

"Усі 8 осіб та померла жінка жителі с. Тинне Сарненського району, ще вчора після отримання даних швидких тестів на в'їзді із села встановлено блокпости патрульної поліції та ДСНС, до з'ясування всіх обставин заборонено залишати село. Рух габаритного транспорту пущено в обхід. Також встановлюються всі зв'язки та контакти інфікованих з іншими людьми. У Сарненську центральну районну лікарню направлено додаткові тести, захисні костюми і маски. Ситуація в області під контролем", - повідомив голова ОДА. Про ситуацію з 9 хворими поінформував головний санітарний лікар області. "Щодо хворої, яка на жаль, померла, її госпіталізували до реанімаційного відділення, діагноз був двобічна негоспітальна пневмонія, вона захворіла 13 березня, госпіталізована 19. За хворими, які перебувають у інфекційному відділенні Сарненської центральної районної лікарні ведеться медичне спостереженя, епідеміологи проводять всі необхіді епідеміологічні заходи ", - зазначив Роман Сафонов
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рівненський обласний лабораторний центр провів дослідження ПЛР-методом біоматеріалу двох жінок із Сарненського району, які попередньо мали позитивний результат за експрес-тестами. Також перевірили шістьох інших пацієнтів, які лежали в інфекційному відділенні Сарненської ЦРЛ, в тому числі померлу матір однієї із вищезгаданих жінок. Коронавірус підтвердився у всіх дев’яти випадках.  

Читайте також: