У громадах на Рівненщині розпочали роботу над стратегіями розвитку

Фото ілюстративне

Громади Рівненщини 2022 рік розпочинають із стратегічного планування.

Експерт з розробки стратегій місцевого розвитку ULEAD з Європою Володимир Крижанівський презентував представникам Гощанської та Олександрійської громад методологію розробки стратегій розвитку та основні етапи цього процесу.

Так, методологія включає низку етапів, серед яких тренінги та семінари, експертний супровід та консультації, роботу в групах та обмін досвідом з колегами з інших громад. Також у громадах проведуть аналіз соціального-економічного розвитку та опитування серед жителів та підприємців.

«Методологія, за якою працюватимуть громади, затверджена в Мінрегіоні. Процес стратегічного планування поділений на етапи, за якими ми будемо працюватимемо. Особлива увага приділятиметься засіданням робочих група та залученні до цього процесу громадськості», – зазначив Володимир Крижанівський.

Експерт обговорив з фахівцями громад склад потенційних робочих груп та презентував рекомендації по їх формуванню. Представники громад та експерт узгодили перші кроки й спланували роботу на найближчий місяць.

Читайте також: