Олексій Савостяник з Рівненщини потребує допомоги

У хлопчика із Сарн, якому ще немає й року, в листопаді 2021 року підтвердили страшний діагноз - спінальна м'язова атрофія другого типу. Відтоді родина активно збирає кошти на рятівний укол "Золгенсма", вартістю понад 2 мільйони доларів. Батьки сподіваються на допомогу небайдужих людей. Більше у матеріалі Олесі Мороз.

Олексію Савостянику із Рівненщини ще немає й року, і він потребує вашої допомоги. У вісім місяців хлопчику діагностували рідкісну складну генетичну хворобу - спінальну м'язову атрофію. Це поступове завмирання м'язів всього тіла, яке призводить до смерті. І усе це через халатну роботу лікарів, переконані батьки.

Нам сказали, що у нього довгі ноги, і йому було місця мало. Ви мама худенька. Надалі нам ніхто нічого не сказав, що там звертатись. Ми в чотири місяці помітили, що дитина надалі не спирається на ніжки і не перевертається на бік, і не спирається на ручки, як це роблять вже в три місяці, - Василина Савостяник мама хлопчика

Мама хлопчика почала бити на сполох. Сама зверталась до лікарів, бо ж запідозрила щось неладне. В сім'ї Савостяників це третя дитина. Мама хлопчика Василина благає небайдужих допомогти врятувати Олексійка, бо власними силами родині таку суму не зібрати.

Дуже б хотіла, щоб нам допомогли зібрати цю суму. В нас вже є рахунок на 2,3 тисяч доларів. Це дуже багато і на "Risdiplam" ми щомісяця витрачаємо 250,846 гривень. Якщо ми і надалі будемо так збирати, то ми за все життя не назбираємо. Нам сказали, укол зробити до 1 року, бажано до 1 року, бо дитина відновиться, а так вона атрофується, - Василина Савостяник мама хлопчика

Найболючіше, каже жінка, спостерігати, як згасає дитина. Реквізити для допомоги ви зараз бачите на своїх екранах.

ПриватБанк
5168 7573 7757 6188
Савостяник Василина Вячеславівна (Мама )

Читайте також: