Колектив Рівненської АЕС поповнюється молодими фахівцями

Новоприйняті протягом 2018 року працівники – кращі випускники політехнічних університетів Києва, Одеси, Львова, та вишів Рівного, Чернігова. Серед них 8 осіб навчались в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут», 4 – в Одеському національному політехнічному університеті, 2 – в Національному університеті «Львівська політехніка» і по одному - з Рівненського державного гуманітарного університету й Чернігівського національного педагогічного університету.

Молоді спеціалісти прийняті на роботу із врахуванням високої навчальної успішності, позитивних рекомендацій керівників підрозділів за час проходження на РАЕС виробничої і переддипломної практик, результатів медогляду та психофізіологічного обстеження. Власне професійне становлення молодь розпочала у реакторному цеху №2, турбінному цеху №2, електричному цеху, цеху радіаційної безпеки, цеху теплової автоматики і вимірювань, хімічному цеху та в навчально-тренувальному центрі РАЕС.

Марія Колісник

Вибір саме Рівненської атомної електростанції для молодих людей був далеко не випадковим. Хтось обрав роботу на РАЕС у результаті проходження виробничої і переддипломної практики, хтось пішов за прикладом і порадою до батьків. Для деяких же молодих людей вирішальними стали багато чисельні профорієнтаційні заходи підприємства, зокрема освітній проект Українського ядерного товариства «Ядерна школа РАЕС».

За словами начальника сектору комплектування та оцінки персоналу управління кадрів РАЕС Марії  Колісник, з нового року активно триває процес працевлаштування випускників профільних технічних ВУЗів України на РАЕС. Відтак уже семеро випускників Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» та двоє з Одеського національного політехнічного університету проходять процедуру влаштування на роботу у відповідні структурні підрозділи підприємства.

На майбутніх рівненських атомників наразі чекає психофізіологічне обстеження, співбесіди з керівниками, інструктажі та навчання в навчально-тренувальному центрі РАЕС за програмою «Професія – енергетик», підготовка до здачі іспитів на посади.

Майбутнє за мирним атомом, саме тому прогресивна молодь обирає атомну енергетику. В свою чергу, висококваліфіковані кадри є запорукою стабільного розвитку підприємства, надійної й безпечної роботи ядерного об’єкту.

Рівненська атомна електростанція

Читайте також: