Аварійний міст на Сарненщині зносити не будуть – поруч збудують новий (ВІДЕО)

Аварійний міст у селі Ремчиці, що на Сарненщині – зносити не будуть. Утім, нову переправу все ж збудують. Мова про багатостраждальну споруду, яка після капітального ремонту почала руйнуватись. Коли розпочнуться роботи, – дізнавались наші журналісти.  

 

Це міст неподалік села Ремчиці, що на Сарненщині. Так він виглядав за кілька місяців після ремонту. Нині – ситуація майже не змінилась. Перила, яких не вистачало, доставили. А вибоїни залатали ганчір’ям.

Ось так водіям доводиться долати переправу. Шляхопровід сполучає колишній Дубровицький та Сарненський район. Та веде до кордону з Білоруссю. Кермувальники, не підбирають слів…

Ремонтувати шляхопровід почали два роки тому. Тоді, поруч облаштували тимчасову переправу, яку час від часу трощили вантажівки.

Наприкінці серпня дорожники відкрили відремонтований міст. А поліцейські в свою чергу – кримінальне провадження, за фактом розтрати державних коштів. Адже за актом роботи виконали на одну суму, а по факту грошей витратили менше.

- В ході розслідування було встановлено, що на замовлення служби автомомбільних доріг підрядник проводив ремонтні роботи одного з мостів на рівненщині. З метою привласнення бюджетних коштів директором та одним з учасників даної фірми в офіційні документи було внесено неправдиві відомості, - каже заступник керівника поліції Рівненщини Олександр Панасюк.

Покарали й інженера служби доріг, який підписав акт прийому робіт. Він отримав два роки умовно та був звільнений. Недоліки тепер буде виправляти новий підрядник. Його ще не обрали, попередньо провели експертизу, яка встановила, що ремонтували шляхопровід економічно недоцільно.

- Завершають працювати проектанти, буде оголошено тендер і розпочнеться роботи з облаштування нової штучної споруди. Тобто, якщо все пройде юридично гладко ми очікуємо початок робіт вже в цьому році, - говорить речник служби автомомбільних доріг Рівненщини Дмитро Леонтіюк

Додає: старий міст зносити не будуть. На час встановлення нового – він слугуватиме тимчасовою переправою. А опісля – його перекриють для руху транспорту.

Читайте також: