Період роботи працівника, за який не сплачені внески з ЄСВ, не зараховується до страхового стажу

З цією метою управлінням постійно вживаються заходи щодо погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.

Зокрема, станом на 1  липня поточного року заборгованість із ЄСВ становила більше як 134 мільйона гривень. В результаті вжитих заходів надходження в рахунок погашення заборгованості по ЄСВ за період січень-червень поточного року склали більше як шість мільйонів гривень, а до органів ДВС направлено 4390 вимог на суму майже 100 мільйонів гривень. Крім того, ГУ ДФС у Рівненській області направлено до органів державної виконавчої служби 164 заяви про вжиття заходів тимчасового обмеження у праві виїзду боржника чи керівника підприємства-боржника за кордон до повного погашення заборгованості.

То ж у відомстві зазначають, що питання надходження коштів по єдиному соціальному внеску та скорочення абсолютної величини заборгованості знаходиться на постійному контролі.

Також податківці наголошують, що період роботи працівника, за який роботодавцем не сплачені внески з єдиного соціального внеску, не буде зараховано до страхового стажу працівника до повного погашення боргу. Тому нарахування та своєчасна й повна сплата ЄСВ є запорукою соціального захисту громадян.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також: