Для забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час другого туру виборів Президента України буде залучено 39 тисяч рятувальників

Він зауважив, що органи управління та підрозділи ДСНС продовжують нести службу у посиленому режимі.

“Для забезпечення пожежної і техногенної безпеки від ДСНС буде залучено близько 39 тис. осіб та понад 2 тис. 300 од. техніки включно із резервом”, - сказав Микола Чечоткін.

“Крім того, для оперативного реагування на надзвичайні ситуації та проведення екстреної медичної евакуації у Закарпатській, Одеській, Харківській, Чернігівській областях та у м. Києві чергуватимуть 10 повітряних суден ДСНС”, - додав він.

Також Микола Чечоткін зазначив, що на випадки виявлення вибухонебезпечних предметів реагуватимуть 349 піротехніків та 128 од. техніки, а також у разі потреби ДСНС може задіяти понад 700 пересувних електростанцій для забезпечення автономного електроживлення виборчих дільниць.

Окремо Голова Служби зазначив, що під час проведення публічних дебатів, які відбудуться 19 квітня на НСК “Олімпійський”, від ДСНС буде залучено 477 чол. особового складу та близько 97 од. техніки, а у міжнародному аеропорту “Київ” буде чергувати літак АН-26 та вертоліт “Єврокоптер” ЄС-145 в медичному варіанті.

Повідомляє прес-служба ДСНС України

Читайте також: