У Рівному провели мітинг на підтримку полонених «азовців» (ВІДЕО)

Страшна трагедія, яка сталася в Оленівці 29 липня сколихнула всю країну. Окупанти вбили українських військових, яких там тримають у полоні. Батьки, дружини, чоловіки та діти чекали повернення своїх рідних додому. Та нажаль живими зустрінуть не усіх. Сьогодні у Рівному зібралися місцеві жителі аби увесь світ почув їх та не забув про злочин, який вчинили окупанти.



Маріуполь, Азовсталь...Ці слова знає увесь цивілізований світ. Страшні злочини проти українського народу, які відбувалися та надалі тривають не мають місця у країні, яка бажає миру. Сьогодні у Рівному на майдані Незалежності із прапорами України та плакатами в руках стоять місцеві жителі. Усі вони відчули біль від страшної трагедії, яка сталася 29 липня в Оленівці. Окупанти вбили щонайменше пів сотні українських військових, які там перебували у полоні.

Востаннє син Наталії Іван виходив на зв'язок всередині квітня. Опісля мама не чула голосу сина. Він ще з 2018 року боронить терени України у складі полку "Азов". Коли бійці виходили з Азовсталі 22 річний хлопець повідомив брату що він живий. Як склалася його доля надалі, невідомо. Наталію Дорощук не покидає надія що її син живий та скоро повернеться додому.

Всі офіційні структури і організації до яких я зверталася мені повідомляли що він перебуває в Оленівці, але чи він насправді в Оленівці, я від нього ніякого підтвердження не отримала, то ми знаходимось в такому підвішеному стані. Я хочу звернутись до усіх організацій, світових, наших. Врятуйте наших хлопців, врятуйте наших героїв, врятуйте Азов, врятуйте НГУ, прикордонників, усіх захисників Азовсталі. Вони заслуговують цього, - мама бійця полку "Азов" Наталія Дорощук.

Люди, які сьогодні зібралися на акцію, просять, аби усі можливі організації сприяли тому, щоб героїв якомога швидше повернули додому та визнали росію країною-терористом.

Мені здається вже досить смертей, досить всього що відбувається зараз і відбувалося до цього, щоби весь світ визнав росію терористом і визволив наших хлопців з полону, - учасник бойових дій Олександр.

Ми хочемо щоб усі знали, пам'ятали та не мовчали. Треба кричати. Тому що немає ніякої гарантії, що завтра рф не стратить усіх бійців полку "Азов". Світ мовчить, але якщо нічого не робити та все спустити на ні, то нічого не відбудеться, і завтра рф стратить всіх, не тільки азовців, а й взагалі мабуть всіх бійців, -  організаторка акції Єва Дорохіна.

Усі наші військовослужбовці безумовно герої. Коли вони повернуться додому, вони відкриють очі тим, хто і досі не може назвати росію - країною терористом.

Слава Нації! Смерть ворогам! Україна понад усе! 

 

Читайте також: