У Рівному «навели порядки» з маршрутками: містян чекають зміни

Фото ілюстративне

У Рівному скоротили маршрути громадського транспорту. 

Про це повідомляють журналісти ITV media group.

Скоротили маршрути 30, 34, 41, 42, 51, 58, 65, 67.

Замість 34 та 51 маршруток пасажирів возитимуть нові великогабаритні автобуси. 

Маршрутки не курсуватимуть відзавтра. Наголошують, що графіки руху транспорту не змінюються.

58 маршрут замінять на 64 маршрут, який рухатиметься в Колоденку, та 47 маршрут, який забезпечить довіз пасажирів з Тиннівської. Із останнім є певна проблема, адже поки що немає дозволу від нацполіції. Проте перевезення здійснювати необхідно, тож проблему потрібно швидко вирішувати.

65 маршрут практично зник, тому його закривають офіційно. Прийнято рішення подовжити 45 маршрут по вулиці Млинівській, де працює 20 автобусів. Наразі вирішується питання щодо організації цього маршруту через комісійне обстеження маршруту представниками Львівської залізниці залізничного переїзду.

35 маршрут теж подовжується в обидва кінці, аби компенсувати нестачу транспорту. Оновлені схеми руху наразі розробляються.

Збільшується кількість автобусів у Золотіїв, тобто маршрут 43. Зараз на цьому маршруті працює 1 машина.

Також закриваються 30, 41, 42, 67 маршрути — там фактично не виїжджають машини, тим паче, що на них працюють старі автобуси Мерседес. Зараз на них виїжджають лише по одній машині і то без дотримання графіків.

Як це вплине на місто?

Завдяки змінам розвантажиться центр міста — буде менше машин.

Доступність доїзду при цьому у різні кінці міста зберігається.

Так, зміняться інтервали руху — вони можуть бути трохи довшими. Регулювання цього планується реалізувати за рахунок тролейбусів.

У місті катастрофічний брак водіїв — тому й збільшені інтервали у графіках руху. За рахунок цього планується подовжити тривалість руху громадського транспорту.

Читайте також: