Ми входимо у довготривалу фазу війни, - Резніков

Олексій Резніков

Після двох місяців війни росії проти України, низки провалів військ РФ та стримування українськими військами росіян, зокрема в Маріуполі та на Сході, починається новий етап. Тепер починається нова, довготривала фаза війни.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

"Захисники Маріуполя – морська піхота, гвардійці, зокрема, з полку “Азов”, Маріупольський батальйон ТрО, прикордонники, поліцейські, розвідники, бійці Служби безпеки – виграли для нас час і зберегли багато життів. Сили оборони в зоні проведення ООС, а також у Харківській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях стримали навалу ворога. Ізюм, Попасна, Рубіжне, Авдіївка, Мар’їнка і не тільки – це справжні міста Героїв і місця бойової слави українців. Рух Опору у Мелітополі, Херсоні та інших населених пунктах – це важливий внесок у спільну перемогу", — зазначив Резніков.

Та додав:

"Ми змусили їїзнизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня. На цьому тлі ми входимо у нову – довготривалу – фазу війни. Щоб перемогти в ній, треба ретельно планувати ресурси, уникати помилок, проєктувати нашу силу так, щоб ворог, врешті-решт, не витримав".

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що російські війська готують новий наступ на кількох напрямках, проте він пророкує окупантам поразку.

Читайте також: Його тіло зникло: розшукують чоловіка, який залишився захищати своє помешкання на Київщині

Арестович зазначив, що українські війська "чекають з нетерпінням" нового походу російських окупантів. Про це він розповів у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

"У нас насувається "зрадонька" у вигляді маленького страшного російського наступу, який вони планують відразу на кількох напрямках. У Попасній підзбиралися російські війська, і можуть піти на захід чи на північ, в районі Авдіївки "героїчний" штурм третій день, три штурми було. Хоча їх і помолотила наша артилерія, але вони підзібрались і хочуть пробити нас. І на Запорізькому напрямі під'їхав танковий батальйон, який теж хоче напасти", – прокоментував  Арестович.

Водночас він висловив переконання, що спроби російських військ пройти оборону ЗСУ не увінчаються успіхом. 

"Це дивовижні спроби вбити свої війська об нашу оборону", – зазначив радник керівника ОП.

Читайте також: