Дошкільнятам дозволили цілодобове перебування у спецшколах Рівненщини

Фото ілюстративне

Питання щодо погодження цілодобового перебування дітей дошкільного віку у спеціальних школах та двох навчально-реабілітаційних центрах Рівненської області сьогодні розглядали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики .

Про це повідомили у Рівненській обласній раді.

Річ у тім, що в новому навчальному році 68 дошкільнят не мають можливості щодня їздити до своїх спецшкіл з різних причин: через віддалене місце проживання, через стан здоров’я та різні нозології або ж через сімейні обставини. Відтак керівники 12 закладів освіти звернулися до обласної ради з проханням вирішити це питання.

"Перше, на що ми повинні звернути увагу, перед тим, як давати такі погодження, - це питання безпеки дітей. Тобто наявність укриттів, умови в цих укриттях, можливість забезпечити у сховищах ліжкомісця передусім для найменших вихованців. Адже маємо розуміти, що більшість з цих діток мають складні діагнози, персоналу непросто організовувати оперативну евакуацію таких вихованців. Тому належні умови для їх цілодобового перебування – питання номер один, яке ми маємо тримати на контролі спільно з департаментом освіти і науки ОДА", - наголосила голова комісії Алла Черній.

Під час засідання члени комісії кожному керівнику спецшколи задавали одні і ті ж питання: яка ситуація з укриттям, чи знаходиться воно в приміщенні, де перебувають діти, чи в іншій будівлі, і як далеко, чи забезпечені діти ліжками, чи отримав заклад відповідні акти від ДСНС щодо дотримання норм безпеки.

У підсумку всі 12 спецшкіл, а також Ясининицький та Рівненський навчально-реабілітаційний центри отримали погодження комісії на цілодобове перебування дошкільнят.

Крім того, обласним комунальним закладам освіти депутати погодили внесення змін до штатних розписів. У більшості випадків вони пов’язані зі скороченням штатних одиниць працівників. Одна із причин таких змін, як пояснили керівники, - зменшення кількості дітей. Адже через війну в Україні частина їхніх вихованців перебувають за кордоном.

Читайте також: